Ecologsiche bruidsjurk


Veel kleding die in Nederlandse winkels ligt, komt uit het buitenland waar het op een milieu-onvriendelijke wijze en onder slechte arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd. Let daarom op de volgende dingen: Bestaat de kleding uit natuurlijke materialen? Is het vrij van giftige bestrijdingsmiddelen en verfstoffen? Is er geen kinderarbeid voor ingezet?

  • Er bestaan nog geen gecertificeerde bruidsjurken, maar je kunt wel kijken naar de stof. Synthetische stoffen zijn niet milieuvriendelijk, dus vraag bij de winkelier naar biologische natuurlijke stoffen zoals: zijde, katoen of linnen en weeftechnieken zoals satijn, kant en organdie.
  • Het meest milieuvriendelijk is tweedehands kleding en kleding van gerecycled materiaal. Voordeel van een vintage jurk is dat het vaak maar de helft van de nieuwprijs kost!
  • Een kledingstuk dat lang mee gaat, heeft in verhouding een lagere milieubelasting dan kleding die na korte tijd onbruikbaar is. Zelfs als het wassen wordt meegerekend. Huur/verkoop je bruidsjurk of koop een avondjurk die je vaker kan dragen.

43_bruidsfotograaf-gelderland-arnhem-ede.jpg